Rymmarvalpen, första duschen, dilemmat med att lämna valpen ensam

Idag hela 4 veckor efter det att Levi flyttat hit så kom han på att han kan klämma sig ut mellan staketstolparna! När han väl kommit på tekniken blev han överlycklig och rymde så fort jag släppte ut honom i trädgården. Eftersom han är en mycket framåt liten kille så pep han iväg ganska långt direkt! Suck vad gör jag nu tänkte jag, hoppas på att han blir tjockare över natten så att han inte kommer ut? Nja inte speciellt troligt kanske...
Kom på att jag hade fler kompostgaller i förrådet så jag tog dessa och band fast på insidan av staketet och det blev faktiskt riktigt bra!
Lev låg bunden på gräsmattan och såg mycket förorättad ut när förstörde hans nyupptäckra väg till friheten. Efter en stund gav han dock upp tjurandet och somnade på gräsmattan.

Idag har Levi duschat för första gången. Det var inte populärt! Han skakade så att han inte kunde stå på benen och gnällde som om jag höll på att ta livet av honom. Sedan var det dags att torka honom med hårblåsen. Efter dramat i duschen förberedde jag mig för strid eftersom jag misstänkte att han skulle hata även hårblåsen Men döm om min förvåning när han lade sig i mitt knä och somnade medan jag torkade honom! Han verkade tycka att det var jättemysigt! Jag blev väldigt glad eftersom jag fått lära mig av Madelene att man bör torka shelties med hårblås om de inte kan torka i solen. Eftersom den understa pälsen är så tät så kan det vara svårt för hunden att självtorka och om de inte blir torra närmast huden så får de lätt våteksem.

Jag tycker att det står i varenda hundbok att det är livsfarligt att lämna valpen ensam hemma ens en liten stund de första sex månaderna. Jag blir lite irriterad på detta eftersom de flesta människor faktiskt inte kan vara lediga och sitta hemma med valpen varenda minut i ett halvår! Jag menar INTE att valpen ska vara ensam hemma när man jobbar men man måste faktiskt kunna handla mat och gå ut med soporna! Jag tror att man får avgöra från valp till valp hur mycket den klarar av att vara ensam. Levi har varit otroligt duktig så här långt och det längsta jag har lämnat honom är 1 1/2 timme. jag är noga med att han är ordentligt rastad innan jag går ifrån honom och helst vill jag att han ska ha somnat. Det har fungerat jättebra hittills och jag har aldrig upplevt att Levi har blivit stressad av det. Han gör ingen stor sak av att att jag kommer tillbaka heller utan på honom verkar det som att jag bara varit i rummet bredvid en stund. Nu återstår det att se hur han klarar sig på jobbet. Det är oundvikligt att han kommer att bli ensam även där en stund ibland, jag uppdaterar angående detta!

Nu ska vi snart gå och lägga oss. Det är en stor dag imorgon när jobbet börjar igen!

Kommentarer
Postat av: Caroline Larsson

Haha, klart att du hade extra kompostgaller! De har jag lärt mig att man kan använda till mycket efter din rått-tid :P Men det blev ju faktiskt riktig bra med galler mot staketet!Gott att han gillade hårblåsen! Då kommer han säkerligen snart vänja sig vid duschen med skall du se!Pussa den duktiga lilla valpen från mig!

2010-08-09 @ 13:23:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0