Fredag den 13:de, stackars Levi...
Levis första fredag den 13:de blev ingen rolig historia. För hans del levde dagen upp till sitt otäcka rykte och bringade otur!
På lunchen fick han promenera med mig och min kollega Jonas till en uteservering för att äta lunch. Vi sitter och äter och Levi ligger vid min fötter när han plötsligt börjar skrika helt hysteriskt. Det var inget gnäll utan han skrek som om någon höll på att ta livet av honom!!! Samtliga lunchgäster rycker till och slutar äta varpå de börjar stirra på oss och de undrar säkert om vi misshandlar valpen eller nåt.
Jag lyfter snabbt upp Levi men kan inte se vad det är för på honom. Jag känner  igenom kroppen på honom men känner inget konstigt men när jag ska öppna hans mun så blir han ännu mer hysterisk. Då inser jag att det är något där inne som gör väldigt ont! Jag lyckas bända upp munnen på honom men kan inte se något ovanligt. Jag blir mer och mer svettig och orolig och undrar vad som är fel samt hur jag ska få honom att lugna sig och sluta skrika. Men så ser jag plötsligt en liten brun sak som sticker ut under överläppen mitt fram på nosen. Det ser ut som en tagg men Levi vägrar låta mig röra munnen på honom. Jag håller fast honom och Jonas lyckas få tag i "taggen" och dra ut den. Då ser vi att det är en getinggadd!
Levi har antagligen fångat en geting under bordet och fått sig ett stick i tandköttet precis ovanför framtänderna. När vi fått bort taggen lugnade han sig men stod och skakade i hela kroppen. Jag tog upp honom i famnen och efter en stund lugnade han sig, vi avslutade lunchen med att han fick smaka på min pannbiff och sedan verkade han ha glömt incidenten. Matte däremot fick inte ner många tuggor och hjärtat satt i halsgroppen i säkert en timme efteråt. Usch vad rädd jag blev! Som tur var så slutade det hela lyckligt och hans mun svullnade inte upp!På vår kvällspromenad hände ytterligare en incident. Denna var dock av det komiska slaget. Vi promenerade på en skogsväg när vi kom till en liten bäck, och då menar jag verkligen liten typ 30 cm bred! Eftersom Levi varje dag demonstrerar att han är duktig på att hoppa långt genom att flyga över mitt trädgårdsland så tänkte jag att jag ska inte pjoska och lyfta över honom uten han får hoppa själv. Jag hoppar först och vänder mig om. Levi går fram till bäcken och tittar misstänksamt på den, den är ganska djup och vattnet porlar ordentligt. Han vänder och går tillbaka och tar sats medan matte hejar på med glada tillrop! Han sätter full fart och är snart framme vid bäcken, där gör han dock felet som han gjorde när han var riktigt liten och skulle hoppa upp på ett trappsteg, han hoppar uppåt istället för framåt! Detta resulterar i att endast framdelen når över till andra sidan, medan rumpan landar i vattnet med ett jätteplask! Matte kan inte hålla sig för skratt men fiskar snabbt upp honom och känner sig lite skyldig. Levi ser ganska moloken ut över det iskalla rumpbadet men glömmer det snabbt när vi leker lite. Sedan är det bara att traska hem och ta fram hårblåsen...

Ja det var Levis första fredag den 13:de! Nästa gång denna hemska dag inträffar så ska vi nog hålla oss hemma tror jag... :)

Första dagarna på jobbet

I måndags var det dags för Levi att börja jobba. Endast 12 veckor gammal var han tvungen att börja förtjäna sitt levebröd genom att börja jobba heltid på Fastighetbyrån! :)
Han var så himla snäll så jag tror knappt det är sant. Han har varit på kontoret max 1 timme åt gången tidigare men accepterade 8 timmar utan problem! Han verkade helnöjd i sin hage och viftade glatt på svansen åt de kunder som kom in. Jag åkte på kundbesök i två timmar men han sa inte ett knysst under tiden jag var borta enligt mina kollegor, han bara gick och lade sig och sov. Men det jag är mest stolt över är nog ändå att han kissade och bajsade på gräsmattan utanför kontoret utan problem. Som sagt så har han bara kissat hemifrån 1 gång innan och det var på Bäckebol!

Hmmm det känns som om jag bara skryter om min perfekta lilla valp hela tiden så jag ska försöka rota fram något negativt också:

1. Min lilla "älskling" har börjat gräva mycket i mina rabatter vilket resulterat i att mina blommor blir färre och  färre för varje vecka (fast vem bryr sig om blommor :P)
2. Det produceras ofta en liten kisspöl inomhus på kvällarna under valprycket-tiden. (Men han är ju helt rumsren annars :P)
3. Matkonsumtionen är inte riktigt så stor som den borde vara enligt foderpåsen vilket gjort att matte numera fjäskar med en klick leverpastej i maten för att locka fram aptiten. (Det är han värd :P)
4. På kvällarna får man ibland ett rejält nyp i tårna när man sitter i TV-soffan om lillkillen tycker att man borde leka mer med honom. (TV är ju ändå inget som gynnar hälsan :P)
5. Om aptiten är mindre när det gäller torrfoder så är den desto större när det gäller småsten. Denna delikatess letas upp överallt i trädgården till mattes stora fasa. Hon jagar och plockar ur munnen så ofta det går men en del slinker nog ner också... ( Tja, när man är valp måste man ju smaka på allt :P)

Så då har vi tagit upp lite mindre smickrande saker så att jag inte behöver känna mig som världens skrytmåns!

Imorgon åker vi med Madelene, Elva och Sannie till veterinären för att få 12-veckors vaccineringen, vi hoppas att det går bra!

Här kommer ett par bilder från jobbet:
Rymmarvalpen, första duschen, dilemmat med att lämna valpen ensam

Idag hela 4 veckor efter det att Levi flyttat hit så kom han på att han kan klämma sig ut mellan staketstolparna! När han väl kommit på tekniken blev han överlycklig och rymde så fort jag släppte ut honom i trädgården. Eftersom han är en mycket framåt liten kille så pep han iväg ganska långt direkt! Suck vad gör jag nu tänkte jag, hoppas på att han blir tjockare över natten så att han inte kommer ut? Nja inte speciellt troligt kanske...
Kom på att jag hade fler kompostgaller i förrådet så jag tog dessa och band fast på insidan av staketet och det blev faktiskt riktigt bra!
Lev låg bunden på gräsmattan och såg mycket förorättad ut när förstörde hans nyupptäckra väg till friheten. Efter en stund gav han dock upp tjurandet och somnade på gräsmattan.

Idag har Levi duschat för första gången. Det var inte populärt! Han skakade så att han inte kunde stå på benen och gnällde som om jag höll på att ta livet av honom. Sedan var det dags att torka honom med hårblåsen. Efter dramat i duschen förberedde jag mig för strid eftersom jag misstänkte att han skulle hata även hårblåsen Men döm om min förvåning när han lade sig i mitt knä och somnade medan jag torkade honom! Han verkade tycka att det var jättemysigt! Jag blev väldigt glad eftersom jag fått lära mig av Madelene att man bör torka shelties med hårblås om de inte kan torka i solen. Eftersom den understa pälsen är så tät så kan det vara svårt för hunden att självtorka och om de inte blir torra närmast huden så får de lätt våteksem.

Jag tycker att det står i varenda hundbok att det är livsfarligt att lämna valpen ensam hemma ens en liten stund de första sex månaderna. Jag blir lite irriterad på detta eftersom de flesta människor faktiskt inte kan vara lediga och sitta hemma med valpen varenda minut i ett halvår! Jag menar INTE att valpen ska vara ensam hemma när man jobbar men man måste faktiskt kunna handla mat och gå ut med soporna! Jag tror att man får avgöra från valp till valp hur mycket den klarar av att vara ensam. Levi har varit otroligt duktig så här långt och det längsta jag har lämnat honom är 1 1/2 timme. jag är noga med att han är ordentligt rastad innan jag går ifrån honom och helst vill jag att han ska ha somnat. Det har fungerat jättebra hittills och jag har aldrig upplevt att Levi har blivit stressad av det. Han gör ingen stor sak av att att jag kommer tillbaka heller utan på honom verkar det som att jag bara varit i rummet bredvid en stund. Nu återstår det att se hur han klarar sig på jobbet. Det är oundvikligt att han kommer att bli ensam även där en stund ibland, jag uppdaterar angående detta!

Nu ska vi snart gå och lägga oss. Det är en stor dag imorgon när jobbet börjar igen!

Bilder

Här kommer lite söta bilder på min goa valp!


Levi och alla djuren, miraklet på Bäckebol, semestern är slut!

Från och med idag kommer jag att blogga om Levi istället för att uppdatera hans hemsida.

Min lilla valp växer otroligt fort och har på 4 veckor växt 4 centimeter på höjden och ökat 500 gram i vikt! Det som märks mest är dock hans nos, den har blivit jättelång! Jag tror på allvar att den växte en centimeter över en natt!

För övrigt går allt jättebra. Levi har ett underbart temprament och går bra ihop med både människor och djur. Igår var vi hos Caroline i Kungälv och hälsade på. Han fick då bekanta sig med hennes katt Nancy och det gick kanonbra! Det tog inte många minuter innan de satt brevid varandra på golvet och försökte få varandra att leka, de hade dock lite svårt med översättningen av hund/kattspråk. Levi visade att han ville leka genom att åla runt på golvet och vifta på svansen medan Nancy smög på Levi och hoppade fram och klappade till honom med tassen. Båda tyckte den andra betedde sig ganska konstigt! Men tycke uppstod och båda såg lite ledsna ut när det var dags att åka hem!

Idag har Levi träffat kaninen Bästis som bor ett par hus ifrån oss. Även denna lilla krabat älskade han och han la sig direkt på rygg och försökte få Bästis att leka med honom. Bästis såg väldigt skeptisk ut! Det känns jättebra att han är så bra med olika djurarter! Min mardröm var att få en hund som jagar allt som rör sig igen(som min älskade Peach gjorde, RIP).

Levis djurkompisar:

Elva (Shetland Sheepdog): Levis lillsyster som han avgudar.
Sambo (portugisisk vattenhund): Är 14 år och är en lugn lekkamrat som älskar valpar.
Pan (Jack Russel/Cotton de Teulur): Gillar att busa ibland men är noga med att visa att han bestämmer.
Alicia och Lady (taxar): Levis "flickvänner" som det är väldigt mysigt att leka en stund med.
Nancy (katt): Första träffen är avklarad och gick jättebra!
Bästis (kanin): Levi gillar henne men jag tror inte att kärleken är ömsesidig!
Namn okänt (igelkott): Livsfarlig!!!! Levi var mycket chockad efter att ha sett detta underliga djur!

Igår gjorde Levi ett fantastiskt framsteg, han kissade på Bäckebols parkering!!! Jag blev överlycklig eftersom min lilla sötnos har en tendens att hålla sig när vi är ute på utflykter för att han gillar att kissa hemma. Detta går bra ibland men har även resulterat i ett par olyckor i reseburen. Igår gjorde vi ett antal försök innan det blev bingo:

1. Kisspaus Kungälvs zoo.              Resultat: Inte en droppe
2. Kisspaus McDonald´s Kungälv    Resultat: Inte en droppe
3. Kisspaus park i centrala Kungäv Resultat: Inte en droppe
4. Kisspaus Bäckebols parkering     Resultat: Lång kissning (Bingo! Matte är gränslöst stolt och belönar med          massor av godis och glada utrop!)

På måndag är semestern slut.... Det känns väldigt jobbigt då man vänjer sig snabbt vid att vara ledig. Men nu är det dags att börja jobba igen. Jag hoppas att Levi kommer att trivas på kontoret!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0